Olika typer av tryck på pop-up försäljninstält och parasoll erbjuder en perfekt möjlighet för marknadsföring av sitt företag eller sina produkter på ett utmärkande och professionellt sätt.

Vanligaste trycktekniker som används är transfertryck och digitaltryck.

Vid transfertryck skärs motivet ut från en särskild överföringsfilm som sedan appliceras på duken med uppvärmd press. Metoden gör det möjligt att förse duken förhållandevis billigt med påtryckta logotyper, företagsnamn mm, dock i begränsad storlek som inte får överstiga 1x1 m. Dessutom försvåras senare tvätt av sådana dukar då applicerade motiv kan lossna under tvätten.

Vid digitaltryck trycks motivet direkt på duken med hjälp av fyrfärgsskrivare och storleken på tryckt yta begränsas endast av tält- eller parasolldukens storlek. Den metoden gör det möjligt att förse duken med valfria tryckmotiv i så gott som obegränsad storlek. En annan fördel för metoden är att duken kan tvättas utan problem. Den enda nackdelen för denna tryckmetod är priset som för mindre motiv är något större jämfört med transfertryck.

Erfarenheten har visat att fr.o.m. 8 m2 tryckyta är digitaltryck att föredra då det erbjuder större möjligheter, har längre hållbarhet och är billigare i längden.

Parasoll