Pop-up tält har blivit en favorit bland många småföretagare som bedriver yrkesmässig handel och nästintill oersättlig på sommarmarknader under de senaste åren.

 

Precis som alla andra produkter finns även pop-up tält att köpa till mycket olika kvalitet och priser; alla förmodligen användbara medan några håller ett par säsonger och andra i många år, som det brukar vara med vilket bra redskap som helst. Nedan följer några tips för val av ett bra försäljningstält:

  1. Tänk på hur stort försäljningstält du behöver, måtten för pop-up tält börjar från 2x2 meter och slutar vid 4x8 meter. Du bör även tänka på tältets vikt då ett tält på 3x3m kan vara svårt att hantera när användaren är ensam eller t.ex. en mindre kvinna.
  2. Ett försäljningstält bör som arbetsredskap ha aluminiumram, eftersom en stålram förr eller senare kommer att angripas av rost, oavsett använd ytbehandlingsmetod. Konstruktionen bör ha ett tvärsnitt på minst 40mm, för tält på 3x3m minst 50mm, och aluminiumprofilens väggtjocklek minst 2 mm.
  3. Duken på pop-up försäljningstält bör vara en UV-beständig duk med PU- eller PVC-beläggning som garanterar nödvändig beständighet mot UV-strålning och regn.
  4. Med tanke på det frekventa transportbehovet för ett försäljningstält bör dess transportväska vara försedd med hjul och kunna öppnas helt så att man inte behöver slita och dra runt tältet, vilket kan skada duken och påverka garantin.
  5. Vid valet av ett försäljningstält är det även bra att tänka på vilken tillvalsutrustning som erbjuds, hur många tält kan kopplas ihop med särskilda beslag och om det finns hängrännor som passar till tältet. En lättmonterad markis erbjuder bra regn- och solskydd för kunden och säljarens liv förenklas av en lätthanterlig försäljningsdisk som kan monteras på bara några minuter.
  6. Sist men inte minst är det alltid viktigt att se till att tältet förankras ordentligt i marken. Vid hårt underlag används benvikter, vid mjukt underlag både tältpinnar, linor och benvikter. Ett försäljningstält som flyger i väg vid blåsigt väder kan orsaka stor skada och en hel del problem.

Pop-up tält